Когато се стигне до британска мода, жените дизайнери владеят положението. Това се разбра на Британски модни награди, или както ги наричат още Оскарите на индустрията, които бяха раздадени на церемония в понеделник.

Художественият директор на Alexander McQueen, Сара Бъртън, бе обявена за дизайнер на годината - най-високото отличие на Британските награди за мода. В годината, в която тя създаде най-фотографираната сватбена рокля, а изложбата на облеклата на McQueen счупи всякакви рекорди по посещаемост, тази награда не беше никаква изненада. 

 Повече от 660,000 души посетиха изложбата Alexander McQueen: Savage Beauty в нюйоркския музей Метрополитан. Почти същото число посетители отбеляза излагането на сватбената рокля на Кейт Мидълтън в Бъкинггамския дворец през лятото. Освен Сара, честта на McQueen бе защитена и от Сам Гейнсбъри, който спечели наградата на Изабела Блоу за моден създател. Гейнсбъри бе отговорен за превеждането на архивите на McQueen в изложбата Savage Beauty. 

Виктория Бекъм спечели наградата за дизайнерски бранд на годината, побеждавайки модни къщи като Burberry и Tom Ford. Наградата е първа за 3-годишния лейбъл на виктория и е доказателство за стабилното й модно присъствие. Британският моден съвет я награди заради "съсредоточената й стратегия на израстване" и "високи нива на продажби". 


Стела МакКартни

МакКартни бе в година, в която нейните рокли присъстваха на повече VIP партита от коя да е знаменитост. Нейната прозрачна рокля на бели точки се превърна в една от любимите дрехи на звездите и бе носена от популярни дами като Сюзън Сарандън и Лив Тейлър. Така че, наградата за червен килим отиде заслужено при нея.

Тази година Британският моден съвет даде и още една награда, описана като "ход в британската мода, който се е появил в индустрията като буря". Новосъздадената награда отиде в любимеца на Седмицата на модата в Лондон, Кристофър Кейн.  Наградата подчертава разрастващия се обхват на британската мода, която винаги е имала нови таланти и раждащи се лейбъли, но се е борила в миналото, за да поддържа развиващите се марки. Кейн бе награден за своите "визионерски дизайни" и победата му подчерта глобалното влияние на новото поколение лондонски дизайнери.


Алекса Чънг

За втора поредна година телевизионната звезда Алекса Чънг спечели наградата за британски стил - единствената, определяна от вота на публиката. 


Стела Тенант

Междувременно Британският съвет за мода доказа, че цени опита толкова, колкото и младостта, като награди 40-годишния модел Стела Тенант с наградата за модел на годината. Тази година я видяхме в кампаниите на Chanel и Zara

Пълният списък с победители:
Развиващ се талант - прет-а-порте: Мери Картандзу 
Развиващ се талант – аксесоари: Табита Симънс 
Развиващ се талант – мъжки облекла: Кристофър Рейбън
Дизайнер на аксесоари: Шарлот Олимпия 
Дизайнер на мъжки облекла: Ким Джоунс 
Дизайнерски бранд: Виктория Бекъм 
Модел: Стела Тенант
Невероятни постижения в областта на модата: Пол Смит
Наградата на Изабела Блоу за моден създател: Сам Гейнсбъри
Награда за червен килим: Стема МакКартни
Дизайнер на годината: Сара Бъртън за Alexander McQueen
Награда за новодоказал се бранд: Кристофър Кейн
Британска награда за стил, спонсорирана от Vodafone: Алекса Чънг