Gorillaz празнуват 10 години с Converse

Преди време Gorillaz изпяха "get the cool shoe shine", асоциирайки песента си с Nike. Докато спортната марка само трупаше плюсове от хита 19-2000, Converse се възползваха от идеята. 

Брандът тъкмо обяви новата си колаборация с британската банда за колекция обувки. Линията ще стартира през февруари 2012, за да отбележи десетата годишнина на бандата, а какъв по-добър начин да отпразнуваш юбилей, от създаването на страхотна серия кецове. 

Джейми Хюлет, дизайнер и един от основателите на Gorillaz, е мозъкът зад ексклузивните принтове, в които той вгражда елементи от уникалното творчеството на групата. 

Колекцията ще съдържа 4 модела и ще издигне иконичния All Star на Чък Тайлър до нови висини, използвайки камуфлажен принт от обложката на едноименния дебютен албум на бандата. 

Ако това не е достатъчно вълнуващо, партньорство ще включва също проекта Converse: Three Artists, One Song. В него Gorillaz ще подкрепят трима различни артисти, които трябва заедно да създадат оригинална песен. 

За да отбележат сътрудничеството си Gorillaz и Converse ще бъде домакини и на Gorillaz Sound System вечер в клуб "100" (Лондон) на 1-ви декември, която ще бъде вълнуващо аудио-визуално музикално преживяване. Ако си наблизо можеш да се приготвиш за ударни инструменти на живо и специални проекции, както и много популярни гости.