Шефката на "Вирджиния рекърдс" Станислава Армутлиева и юристът Велизар Соколов, популярен от дует "Авеню", попълват журито на музикалното шоу

Двамата ветерани в музикалния бизнес се присъединяват към попзвездата Мария Илиева, която запазва мястото си от първия сезон. Тогава съдии бяха още композиторът Магомед Алиев-Мага, цигуларят Васко Василев и певицата Поли Генова.

Освен половината от дует "Авеню", продали дебютния си албум "Въпроси" в 35-хиляден тираж, Заки е експерт по въпросите на авторското право и интелектуалната собственост, а като съсобственик на продуцентска къща AveNew Productions стои зад успеха на изпълнители като Белослава, Тони, "Гравити ко.", "Уикеда", "Анимационерите".

В "Авеню" Заки пише текстовете, а Боби Иванчев - музиката. Най-големият им хит е "Бягство", чийто клип от средата на 90-те се задържа в тв класациите повече от година.

Не го възприемам като завръщане в музикалния бизнес, а по-скоро като възможност да си припомня най-хубавите години от живота си, коментира Заки, а на въпроса коя според него е вярната формула за създаването на една звезда, отговаря:

"Няма формула. Ако имаше формула, щеше да има звезди под път и над път, което автоматично означава, че нямаше да има звезди." Според него онова, което прави един артист звезда, е връзката му с публиката, умението чрез творчество, изпълнение и талант си да докосне слушателите си.

Като съдия и ментор той обещава да е не толкова емоционален, колкото критичен и взискателен. "И определено болезнено откровен. Такъв съм като човек, такъв съм бил като продуцент и не виждам причина да променям това."

Според Саня Армутлиева идеалният кандидат трябва да притежава вокален талант, инстинкт за сцената и публиката плюс стабилен характер. Да не се уморяват да учат - и да бъдат екипни играчи, ако искат кариера, са сред най-важните умения, на които би искала да научи младите таланти.

Търсим онези хора, които ще изведат българската музика на съвсем ново ниво през следващите години, обяснява тя ролята си в шоуто.

Саня е актриса по образование, но вече 22 години представлява у нас някои от световните звукозаписни компании, а нейната "Вирджиния рекърдс" продуцира победителите от "Мюзик айдъл", а сега и финалистите от X-Factor: победителят Рафи, Богомил, Ангел и Моисей, Сани Алекса.