След грандиозен скандал Моника и Вероника се отказаха сами от надпреварата и напуснаха шоуто след по-малко от три седмици съжителство с Пенка

Красавиците от Русе напуснаха Замъка с мотива, че не желаят да живеят на едно място с "простотията" на ромката. Кандидатките за "Мис България 2013" влязоха в ожесточена полемика, по време на която прозвучаха квалификации като "крив нос, щръкнали уши" и "чудовище, грозно като смъртта".

Към края на третата си седмица под един покрив момичетата трябваше да обявят номинациите си в присъствието на останалите претендентки, като целунат посочените от тях две участнички с "целувката на Юда".

Последна номинира Пенка. Очаквано или не, под ударите й попадна Велина. Устатата ромка безкомпромисно описа всички корекции по тялото на най-добрата приятелка на Райна и запуши устата на онези, които номинираха Звезделина с основния мотив, че тя единствена има силикон и пластични операции. 

Номинация от ботевградчанката с "карибско тяло", разбира, се получиха и близначките Моника и Вероника, които играят като един участник в шоуто. В отговор двете веднага изригнаха срещу Пенка, но ромката не им остана длъжна и подчерта, че са доста по-ниски от изискванията за кралица на красотата.

Сестрите започнаха остро да я обиждат за неграмотността й, демонстрирана и пред тв зрителите, обясняваха как тя не се къпе и как мирише на пот - но Пенка контрира и им припомни как са оставили самобръснаката си до храната, след като са я използвали при престоя си в Тъмницата.

Виж още: Втори шанс за ромката в "Мис България"

Трите  не спираха да си разменят грозни обиди, а останалите претендентки гледаха в ступор разигралата се сцена, чиито арбитър беше менторът им "Мис България 2011" Ваня Пенева.

В крайна сметка Моника, Вероника и Велина заявиха пред екипа на шоуто желанието си да напуснат сами. Запитани повторно, вече на живо, Велина се разколеба и реши да остане в шоуто, Моника предпочете да напусне, а Вероника декларира, че ще се състезава за короната.

Регламентът обаче не позволяваше сестрите да се разделят и те получиха време до края на прякото предаване по Тв7, за да решат дали си тръгват заедно или остават. На финала на епизода звете предпочетоха да си тръгнат с мотива, че "по-умният отстъпва" и те са готови да се оттеглят. 

Фотогалерия: Кой кой е в "Мис България 2013"

Иначе в номинациите "лице в лице" най-много "целувки на Юда" получи Звезделина заради опитите си да контролира целия Замък и безкомпромисните си забележки към всички.

Втората пряко номинирана от кандидат-миските беше Ингрид. Останалите две номинирани са Ваня и Джулия, които се справиха най-зле със задачата от менторите.

Тази седмица Жени Калканджиева, Евгени Минчев, Ваня Пенева и гостът - дизайнерката Албена Александрова, предизвикаха момичетата на ревю със собствен стайлинг. Претендентките трябваше сами да изберат облеклото си от куфарите, с които са влезли в шоуто, да се гримират и фризират, дори да определят музиката за представянето си.

Някои се откроиха с оригинални идеи - като Боряна, която разигра шоу на "Виктория сикрет" и върху целия си бански забоде част от цветната декорация на Замъка, имитираща крилата на ангелите на известната марка. Старанието й беше оценено от журито и тя попадна сред трите, справили се най-добре, заедно с Адриана и Велина. 

Ваня Пенева, Евгени Минчев и Жени Калканджиева са ментори на кандидатките за "Мис България 2013"

Джули и Ваня обаче отнесоха ужасно много критики, особено от Евгени Минчев, който не спря да описва поетично момичетата ту като филия с лютеница, ту като комбинация между ранната Сашка Васева и късната Лили Иванова, а за красивата "Мис Пловдив" измисли специално сравнение: "Приличаш на келнерка, която бърза да сервира чиния с цаца."

След фиаското на подиума Ваня и Джули бяха съкрушени и не скриха сълзите си. Коя от номинираните ще се прости с мечтите си за короната - след двете близначки и Вили, която бе първата изгонена, става ясно във вторник,  6 август.

Родом от Русе, 21-годишните близначки Ланчеви участваха в "Мис България 2013" като тандем в розово. По-активната е Вероника, която е била подгласничка на победителката в конкурс за най-добър еротичен модел (Best Erotic Model) през 2012 г.