Ако ви се намират бутилка червено вино и някакви плодове - и подкрепяте испанците на Евро 2012, ето една лятна напитка, която да си приготвите в тяхна чест

В най-гледания мач от първите три дни на европейското в Полша и Украйна шампионите от 2008 г. Испания, които и сега са сред фаворитите за титлата, завършиха наравно, 1:1, срещу Италия.

Ето рецептата за испанска сангрия, която взехме назаем от Кулинария.бг, и която можете да си приготвите за дългата тв вечер, независимо дали се готвите да гледате мачовете от Евро 2012 (пряко от Киев по БНТ1: Франция-Англия от 19 и Украйна-Швеция от 21,45) или големия финал на "Стъклен дом" (20-22 ч. по Би Ти Ви).

Трябват ви бутилка червено вино, литър газирана вода и плодове - например цитрусов (портокал), ябълки (2) и червено грозде (250 г).

Нарязвате ябълките, портокала и гроздето (зърната - на половинки). Смесвате ги в голяма купа или в кана, добавяте червеното вино и газираната вода, разбърквате добре и изстудявате с лед.

Виж и други рецепти за напитки в Kulinaria.bg. Наздраве!

ПП: Победителят при мъжете в тенис турнира "Ролан Гарос" също е испанец - Рафаел Надал, който надигра световния номер 1 Новак Джокович с 6-4, 6-3, 2-6 и 7-5. Тазгодишната му титла, спечелена днес след отложения заради дъжда финален мач в неделя, е седма, което е рекорд за откритото първенство на Франция.