Приемната ѝ като обществен защитник отваря още днес

Мая Манолова положи клетва като омбудсман на републиката. Преди да встъпи в длъжност обаче я посрещна протест я очакваше пред сградата на ул. "Вашингтон", като призивът на протестиращите беше да не допускат Манолова до новото ѝ работно място.

Тя пристигна в сградата близо два часа преди церемонията, за да избегне протестиращите. Няколко души обаче я очакваха още от 8,00 часа и я посрещнаха със скандирания "#КОЙ". Към 9,00 часа броят на протестиращите беше около 30 души.

Мая Манолова положи клетва в присъствието на висши духовници. Предшественикът Константин Пенчев ѝ подари букет и ѝ пожела успешна работа.

В първия си работен ден Манолова ще проведе и срещи с граждани, като приемната ѝ отваря по обяд. Тогава се очаква отново да има протестиращи.

Парламентът гласува избора на Манолова за обществен защитник в края на юли като за нея гласуваха тайно и представители на управляващото мнозинство. Решението обаче не беше прието еднозначно. Много граждански организации припомняха ролята на бившата депутатка по време на протестите през 2013 г.

Източник: "Дарик", "Клуб Z"