Една арт инсталация и три музикални клипа с подобен сюжет

Обгорял стар роял, оставен миналия януари на пясъчна ивица в залива Бискейн в Маями, предизвика предположения, че е послужил при снимките на музикално видео.

Впоследствие се оказа, че мистериозната му поява се дължи на тийнейджър, който искал да го използва за свой арт проект.

16-годишният Никълъс Харингтън закарал пианото там с помощта на баща си - дизайнер на филмови продукции, и други приятели. Исках да направя нещо ексцентрично, нещо нереално, споделя той впоследствие. 

Акцията била заснета на видео, за да послужи на младежа при кандидатстването му в престижен арт колеж в Ню Йорк.

Роялът било филмов реквизит, който събирал прах в гаража, докато гостите на новогодишното тържество не решили да го превърнат във фойерверк.

Но и без да подпалват инструментите, режисьорите на музикални клипове намират достатъчно ефектни начини за използването им. Ето за илюстрация три песни, чиито изпълнители пътуват с пианото си из града...

Вероятно най-големият хит на Бруно Марс, макар че маймунските му изпълнения в Lazy Song се оказаха по-гледани в YouTube. Този клип, заснет в Лос Анджелис, обаче попадна сред най-добрите за 2011-а в номинациите за видеонаградите на MTV.

Песента на Джими Хендрикс от 1967-а тук е в джаз-поп интерпретацията на Джейми Кълъм от албума му Twentysomething (2003).

Дебютният хит на Ванеса Карлтън от 2002-ра също има видеоклип със странстващ роял, заснет също в района на Лос Анджелис.