В бъдеще всеки разполага с чип, който записва всичко, което правим, виждаме и чуваме.

Помним годините без мобилен телефон и компютър, но скоро няма да останат много като нас. Днес потреблението ни на технологии се изчерпва далеч след включването на компютъра и проверката на електронната поща. И въпреки че технологиите се развиват, за да ни помагат да контролираме света наоколо, все по-често ни се струва, че просто поддържат човешкия мързел за мисъл и действие. 

Сблъсквайки се с този нарастващ проблем, в Чарли Брукър се буди идеята за телевизионната продукция "Black Mirror". Channel 4 описва първия му епизод като "усукана притча за ерата на Twitter".

"Black Mirror" всъщност e мини сериал от 3 епизода. "Всяка част има различен актьорски състав, различна среда, различна реалност, но всички са за начина, по който живеем сега и начина, по който можем да живеем след 10 минути, ако сме непохватни," казва създателят им. 

Сериите се развиват в обичайните 40 минути, като първата протича в абсолютното ни настояще, третата - в близкото бъдеще, а втората - в малко по-далечното. 

Пред The Guardian Чарли обяснява сериала така: "Ако технологиите са дрога - а определено се усещат като такава - тогава какви са страничните ефекти? В това пространство - между наслада и дискомфорт – се позиционира Black Mirror. "Черното огледало" от заглавието ще намерите на всяка стена, на всяко бюро, във всяка длан. Това е студеният светещ екран на телевизор, монитор или смартфон."

"Black Mirror" излиза на DVD на 23 януари и ти го препоръчваме горещо. Поръчай от тук