Не е нужно да се отказвате от малките удоволствия на живота, просто може да ги замените с по-здравословния им вариант.

Сладки неща
Хората, се оплакват, че им е най-трудно да се откажат от сладкото. Затова ги съветваме да не го правят, защото така само се стресират допълнително. Идеята е просто да хапват по-полезни десерти.
Например вместо сладолед можете да си хапнете цедено мляко със малко сладко от боровинки или от смокини, като предварително сте го оставили за час-два в хладилника. Ако пък сте фенове на шоколада, заместете го с чаша топло прясно мляко с какао, подсладен с малко мед. Особено преди лягане ще ви се отрази чудесно.

Вижте още: Който яде зеленчуци, живее по-дълго

Чипс
Пакетираните картофени изкушения са една от най-най-вредните храни и веднага се лепят на бедрата. Ако толкова обичате чипс, направете си! Нарежете картофкте на много тънки шайби, сложете съвсем малко сол, но пък обилно количество други подправки – чубрица, червен пипер, малко риган или какъвто микс харесвате. Наредете ги в тавичка и ги изпечете на слаба фурна. Когато са почти готови, усилете фурната, за да се запекат. Ето вече си имате домашен, вкусен и здравословен чипс.

Вижте още: Топ 10 на най-вредните храни в света

Пуканки за микровълнова фурна
Особено тези, които са с допълнително масло, са най-тежки и калорични. Вярно, че са лесни за приготвяне, но много по-добрият вариант е да си купите царевица за пуканки от пазара. Слагате малко мазнина в дълбока тенджера, добавяте зърната, затваряте с капак и чакате. Като от време на време раздрусвате тенджерата, за да няма загаряния. Само няколко минути и си имате пуканки, които не само са по-вкусни, но и запазват този вкус часове след като са приготвени.

Вижте още: 13 шокиращи тайни на хранителната индустрия

Източник: bgzones.com