Разговорът между родителите и бабата на малкия (в онзи момент все още носещ името Салвадор) оглави онлайн класацията за най-харесван диалог от изминалия пети сезон на "Столичани в повече"

В един от епизодите на сериала героите на Руслан Мъйнов и Ева Тепевичарова, с намесата на свекървата Славка (Силвия Лулчева), коментират с какво се е хранил наследникът на Лютови. Загрижен, Спас пита дали бебето е акало, а Йовка информира: "Шест пъти - много рядко. Като дезодорант."

На въпроса на учудения татко какво точно е яло детето, многознаещата баба се намесва: "Какво е яло? Кърма е яло!" Тръгвайки по веригата, загриженият Спас пита Йовка: "А ти какво си яла?". Отговорът на жена му е: "Свинска пържола съм яла, а свинята какво е яла - не знам. Егати бързата помощ!".

Фотогалерия: Летен маратон със "Столичани в повече"

На второ място зрителите са класирали друг от диалозите в семейство Лютови по същата тема, този път между дядото Йордан (Кръстю Лафазанов), Йовка, Славка и майката на Йовка - сватята Дора.

Йордан: Питам защо реве Салвадор? Да не е гладен?
Йовка: Насука се като лъв!
Йордан: Да не е запечен?
Дора: Направих му клизма!
Йордан: Ами изпейте му някоя песничка!
Славка: Всичко опитахме - от "Тръгнал кос" до "Рачо капитана".
Йордан: Аз ще оправя работата!
(Излиза. След малко Салвадор спира да плаче).
Славка: Каква беше тая песен?
Йордан: "Милионерче, не се подигравай, давай, давай". Научих я на работата.

По това време бившият кмет на Извор работи в "Чистотата", а песента е попфолк хит от репертоара на Тони Стораро.

Трето място в класацията заема категоричната констатация на Славка (Славея) Лютова, че "не иска в къщата си да гледа пораснал чужд сперматозоид".

Извън челната тройка с еднакъв брой гласове се нареждат констатацията на Спас, че "раждането е лесна работа, като запек... ама с повече суматоха и повече викане" и диалогът между бабата и дядото след раждането на първородния им внук.

След като Йордан се умилява: "Е, имаме си вече внуче. Бабо Славке, бабо Славке...", Славка, поразена от това обръщение, репликира мъжа си: "Баба е баба ти. На мене бебето ще ми вика маминка. На тебе, ако искаш и дядо Мраз да ти вика."

Виж още: Култовите реплики на "Столичани в повече-4

Последното място в челната петица зрителите са отредили на откровенията на Зоя (Ернестина Шинова) към Рангел Чеканов (Любо Нейков).

"Сега си живеят двамата - като два гълъба", подхвърля съпругата на влюбения кръчмар Пацо, а изоставеният мъж на изгората му Гълъбина се заканва: "Ей сега ще им пръсна гълъбарника!".