Песните от новия й диск съчетават соул, джаз и ненатрапчив фънк с леки електронни елементи

Рут Колева открива сезона в "София лайв клуб" с промоция на новото си EP, което е озаглавено Future Sweet и включва пет парчета: Slow Fire, "Нищо друго", Heartful, Moving Forward и Heaven.

Те обаче няма да са част от нейния втори студиен албум, по който певицата работи в Холандия (с предстояща премиера тази зима).

Концертът, за който БГ изпълнителката на годината пристига от странство, е

в петък, 14 септември, от 22 ч.

На сцената заедно с нея ще се качат Теодор Иванов (барабани), Елена Ангелова (перкусии), Стоян Джаферов (китара), Симеон Петрунов (баскитара), Филип Александров (клавишни) плюс беквокалистите Волен Милчев и Ралица Николова.

Интервю: Рут Колева за модата, готвенето, идолите и скритите таланти

Междувременно този месец Рут е и на корицата на сп. "Ева", откъдето я определят като "смела, открита, решителна, креативна, освободена, ужасно талантлива" и

я сравняват с Пипи Дългото чорапче -

заради оранжевата й коса, но с уточнението, че вместо различни чорапи има татуиран "ръкав".

Пред изданието тя разказва за своята работа в България, човека в живота си (Божидар), любовта си към екзотичната кухня, страстта към готвенето, далечните пътувания - и музиката като спасител.

От "Ева" припомнят, че е учила в музикалната академия на Стиви Уондър, записвала е в Ню Йорк с Джо Флечър, била е на една сцена с Джъстин Тимбърлейк и Боби Макферин, дори си е говорила с Орландо Блум в парк в Лос Анджелис.

Освен това е живяла в държави като Индия, Тайланд и Бахрейн, майстор е на най-добрия сос за спагети, разбира от вино и

вярва, че пъпът й е хвърлен в Рим

В момента Рут подготвя не само предстоящия си албум, а и няколко модни изненади, вдъхновени от татуировките й, разкриват още от списанието.