При жените за сексуалното желание се влияе от фантазията и контекста

Не е тайна, че жените далеч повече от мъжете си падат по романтичните моменти. Ново изследване обаче показва защо това е така. Проучването на в Маастрихт, Холандия показва, че романтиката не просто отблъсква мъжете, но и също така убива желанието им за секс, пише "Дейли мейл".

Самото изследване участие са взели 86 мъже и 78 жени. Учените анализирали субектите, докато те гледали три различни клипа. Първият бил на двойка, която прави секс, вторият - сцената от "Титаник", в която Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет се целуват за първи път, последвана от романтичен клип от "Неприлично предложение", а третият - част от документален филм за английската история.

Резултатите

Резултатите показали, че участниците от мъжки пол изпитвали повече възбуда по време на клипа за историята на Англия, отколкото по време на знаменитата сцена с целувакта от "Титаник". Разбира се най-възбудени били те при откровеното секс видео.

Това е така, защото мъжете "се нуждаят от по-определена визуална стимулация", за да се повиши желанието им за секс, казва ръководителката на изследването Марейке Девит, доцент по клинична психология в университета в Маастрихт, Холандия.

Виж още: Град, населен само с жени, спешно търси ергени

Жените, от своя страна, определили като най-възбуждащи са били клиповете от "Титаник" и "Неприлично предложение", като за тях романтичните филми били по-въздействащи на либидото дори и от секс сцените.

Според изследователите причината е, че жените се възбуждат повече от фантазия, извиквана от гледането на романтични сцени.