Възползвай се от продуктите на сезона - тиквички и червен лук, с тази страхотна идея за леко хапване в жегите.

Продукти:

3 с.л. сирене "пармезан", настърган
2 с.л. босилек, ситно нарязан (или копър)
черен пипер на вкус
60 мл сметана
сол на вкус
60 мл зехтин
2 скилидки чесън
250 г спагети
500 г пресни тиквички, нарязани на кубчета
1 глава червен лук, нарязан на ситно

Начин на приготвяне:

1. Загряваме зехтина в голям тиган (който може да побере цялото количество спагети). 

2. Добавяме чесъна и го пържим, докато стане златист. 

3. Изваждаме чесъна и добавяме нарязания на ситно лук и готвим на слаб огън, като разбъркваме, докато лукът започне да променя цвета си. 

4. Увеличаваме огъня до среден и добавяме нарязаните тиквички. 

5. Задушаваме зеленчуците, докато тиквичките омекнат. 

6. Подправяме ги със сол и черен пипер на вкус. 

7. Прибавяме сметаната и варим 1-2 минути. 

8. Междувременно сваряваме спагетите в голямо количество вряща посолена вода. 

9. Отцеждаме ги и ги прехвърляме в тигана при тиквичките. Разбъркваме добре. 

10. Поднасяме спагетите, поръсени с настърган пармезан.

Още интересни рецепти ще откриеш в Kulinaria.bg