Хората масово не се чувстват удовлетворени от работата си. Данните показва проучване, направено сред 2000 служители в британски сайт за видео обучение.

Близо 80% от хората не са доволни от работата си, но и не могат да напуснат, защото се страхуват, че в професионален план нещата ще се влошат, съобщава в. "Дейли прес", цитиран от 24 часа. 

66% от служителите не се чувстват добре на работното място, но смятат, че са безпомощни и неспособни да го сменят. 

Близо седем от десет души признават, че работят заради пари, а не защото обичат професията си. 

Над 50% от служителите споделят, че притежават умения или хобита извън професионалната си дейност, които биха желали да реализират. 

Данните сочат още, че 63% от участниците в допитването се чувстват депресирани до такава степен от професионалните си занимания, че гледат със завист към свои близки и приятели, които упражняват желана професия. 

Служителите най-често си представят различна работа от сегашната им в областта на информационните технологии, финансовия и правния сектори. 

Около 52% от участниците в допитването споделят, че все още имат желание да реализират детската си мечта за определена професия, въпреки че не виждат голяма вероятност тя да бъде доходоносна.