Смокините тъкмо узряха и няма как да не се възползваме от страхотната идея на Kulinaria.bg.

Продукти:
1 стъбло джинджифил
500 г цедено кисело мляко
2 ч.л. ликьор „Коантро“
1 портокал настъргана кора
50 г мед
250 г смокини

Начин на приготвяне:

Почистваме и нарязваме на много ситно джинджифила. Смесваме го с меда, разбъркваме добре и го оставяме да престой за една нощ.

Изрязваме дръжките на смокините и ги разрязваме така, че за да разделим плодовете на четвъртинки.

Подреждаме смокините в тава, застлана с хартия за печене.

Всеки плод заливаме с по една лъжица мед, отгоре поръсваме с настърганата портокалова кора и коантро.

Покриваме тавата плътно с фолио и печем около 20-25 минути в предварително загрята фурна.

В десертни чинии слагаме кисело мляко, заливаме с мед и поставяме смокините. 

По желание, гарнираме с овесени или други ядки.

Открий още интересни рецепти на Kulinaria.bg.