Смокините тъкмо узряха и няма как да не се възползваме от страхотната идея на Kulinaria.bg.
Продукти:
1 стъбло джинджифил
500 г цедено кисело мляко
2 ч.л. ликьор „Коантро“
1 портокал настъргана кора
50 г мед
250 г смокини
Начин на приготвяне:
Почистваме и нарязваме на много ситно джинджифила. Смесваме го с меда, разбъркваме добре и го оставяме да престой за една нощ.
Изрязваме дръжките на смокините и ги разрязваме така, че за да разделим плодовете на четвъртинки.
Подреждаме смокините в тава, застлана с хартия за печене.
Всеки плод заливаме с по една лъжица мед, отгоре поръсваме с настърганата портокалова кора и коантро.
Покриваме тавата плътно с фолио и печем около 20-25 минути в предварително загрята фурна.
В десертни чинии слагаме кисело мляко, заливаме с мед и поставяме смокините.
По желание, гарнираме с овесени или други ядки.
Открий още интересни рецепти на Kulinaria.bg.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook