Вече е известна и подгряващата група на Red Hot Chili Peppers и тя не е българска.

RHCP избраха британската група As Able As Kane (А.А.А.К.) да подгрява на концерта им в София на 1 септември. Англичаните силно са впечатлили с представянето си титаните от "Ред хот..." и са били поканени да свирят на всичките им концерти през август и септември. Точно в този период калифорнийците забиват и у нас.

Бунтарите от А.А.А.К. започват да правят музика още в края на 80-те години. В началото свирят главно по улиците на Манчестър, но якият им индустриален звук ги изстрелва на челни позиции сред любителите на тежкия саунд. 

Tе набират скорост, както на Острова, така и в останалата част от Стария континент. Стилът им се определя като смесица между електро и Buildingscape Beat, а критиците често ги сравняват с групи като Prodigy, Nine Inch Nails, Ministry и Public Enemy.

Британците стартират кариерата си като дует, но скоро към тях се присъединяват още трима музиканти. Изпълненията им на живо са винаги на ниво и всеки път, когато са на сцената, А.А.А.К. поднасят истински спектакъл за публиката, уверяват организаторите на гастрола "София мюзик ентърпрайсиз" (СМЕ).

Оттам допълват, че за съжаление нито една от предложените над 15 български групи не е била одобрена за подгряваща от мениджмънта на звездите.

Билети за концерта на Red Hot Chili Peppers (1 септември, 20 ч., зала "Арена Армеец", София) все още могат да бъдат закупени на цени от 90 до 200 лв. в касите на TicketPro.