Той би се нагърбил с отговорността, само ако Реформаторският блок и семейството му го подкрепят за това

Лидерът на ДСБ и съпредседател на парламентарната група на Реформаторския блок Радан Кънев може да приеме предложението на ГЕРБ и да поеме поста министър-председател, но това ще стане само при ясна подкрепа от реформаторите и от семейството му. Това написа той на профила си във "Фейсбук".

Днес изтича крайният срок, който ГЕРБ даде на Реформаторския блок, за да изчистят концепцията си за структурата на кабинета. След поредните консултации вчера, се заговори, че цената на подкрепата на Реформаторския блок са постове в ключови министерства.

Ето и цялата публикация на Кънев във "Фейсбук":

"И тъй като положението е повече от сериозно:

Тази сутрин проведох личен разговор с г-н Борисов. Изложих виждането си, че нито едно от предложенията на ГЕРБ не е най-доброто решение за премиер. Но тъй като споделям мнението, че нови избори са най-лошото решение, всички възможности трябва да бъдат обсъдени, нито една - прибързано отхвърлена.

Възможно е, при ясно мнозинство и програма, РБ да приеме всяко предложение на ГЕРБ за министър-председател. Ако това предложение съм аз, бих приел само при ясна подкрепа на политическия съюз, в който участвам, и на семейството си."

Виж още: Кунева: Декларацията за управление на ГЕРБ и РБ е готова