Във връзка с предстоящото понижение на външните температури през следващите дни "Топлофикация София" има пълна готовност да започне поетапното пускане на отоплението в столицата.

На 24 октомври пускат парното в детските, учебните и здравните заведения на столицата.

Индивидуални заявления

Всички жилищни сгради, които искат отопление веднага, могат да подадат индивидуални заявления с решения на Общото събрание на етажната собственост в обслужващия ги топлорайон. Пускането ще бъде извършено в рамките на 24 часа. Заявлението е в свободен текст, а протоколът от общото събрание трябва да е със съответните подписи.

Общото пускане 

Общото пускане за всички столичани ще започне през уикенда, когато се очаква да бъдат изпълнени двете комулативни изисквания на Наредба за топлоснабдяване - наличието в три последователни дни на средноденонощна температура на външния въздух под плюс 12 градуса и дългосрочна прогноза за трайно застудяване.

Поетапно ще бъдат пуснати първо клиентите в жилищните сгради във всички райони и накрая ще бъдат включени администртивните сгради и стопанските потребители.

Необходимата организация

За да обезпечи обслужването както на индивидуалните заявки, така и общото пускане на парното през уикенда Топлофикация София ще създаде необходимата организация с дежурни екипи. 

Важно е преди пускането на отоплението клиенти да приключат всички ремонти по вътрешната отоплителна инсталация и да запълнят източените инсталации.

Отоплението няма да бъде включено в сградите, в които вътрешната отоплителна инсталация не е запълнена, защото това означава, че в някое жилище ремонтът все още не е приключил.

Вентилите на радиаторите

От "Топлофикация София" напомнят на клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела след пускане на отоплението, както и да проверят електронните си уреди за дялово разпределение. 

В случай, че дисплеят им е угаснал, клиентите трябва незабавно да потърсят съдействие от обслужващата ги фирма – топлинен счетоводител.