Според него младежите, пребили 3-годишния Христо, проявяват деструктивно поведение и се идентифицират с нацистка идеология

"Младежите, пребили малкия Христо, търсят неадекватно решение на проблемите със своето самочувствие". Това заяви криминалният психолог Росен Йорданов пред сутрешния блок на Нова телевизия.

Детето, станало жертва на двамата младежи, все още е в болница и състоянието му е нестабилно. Вчера стана ясно, че насилниците Александър и Патрик, които се грижели за него, докато майка му работи в чужбина, са записвали побоите, които са хвърляли над малкия Христо. 

Деструктивно поведение

Според специалиста двамата имат склонност да се изявяват деструктивно, като се идентифицират с нацистката идеология и се приобщават към маргинални групи.

"Почти съм сигурен, че в началото поне едното момче не е подходило веднага грубо и садистично. Това вероятно се е случило под влиянието на алкохол и несправяне с тревогите около едно малко дете", коментира Йорданов, като все пак призова да не се прибързва със заключенията.

Побоят като акт на мъжкарство

Относно разкритията, че младежите са заснели побоя на тригодишното момченце с телефоните си, Йорданов коментира:

"Когато снимаш нещо и искаш да покажеш нещо грозно, значи искаш да го покажеш на някой, който ще го оцени и ще го приеме като мъжкарски акт".

Криминалният психолог отчете, че през последните години агресията не се е увеличила, но за сметка на това е станала по-садистична, а жестокостта е нараснала.

Източник: Нова телевизия