Най-големите причини за популярността на индустрията за възрастни сред жените са смартфоните и "Петдесет нюанса сиво"

Един от най-големите митове е, че жените не гледат порно. Проучване на един от най-големият сайт за възрастни в света - Pornhub, показва, че любителките на "розовите" филми са повече откогато и да било досега, пише "Дейли мейл".

1/4 от потребителите

Приблизително един на всеки четирима потребители на порносайтове са жени. Около 24% от посетителите на Pornhub, който месечно достига 78 млрд. посещения, са именно представители на нежния пол. 

Според данните на сайта най-често потребителките са на възраст под 35 години.

Един от факторите за повишения интерес на дамите към порното са смартфоните. Жените много по-често използват умните си телефони, за да гледат подобно съдържание.

Виж още:  Съвети за орален секс от порно звезда

Втората основна причина причина за нарастващото порно е любопитство на момичетата, породено от книгата и филма "50 нюанса сиво". Поредицата книги, продала над 125 милиона копия по целия свят, се превърна и в един от най-гледаните филми.

Поведение в порно сайтовете

От сайта споделят още, че понеделник е най-популярният ден, в който жените гледат порно, а събота е най-малко вероятно. Като цяло мъжете и жените под 35 години правят 60% от дневния трафик на сайта. Най-често те гледат след 23 ч. и разглеждат видеата за средно 10 минути.

Виж още: На седмо място сме по брой порно канали в ЕС

Повече от един милион британци се оценяват като пристрастени към порнографията, а всяка трета жена признава, че също има проблем. Миналата седмица във Великобритания стартира 24-часова услуга за консултиране на хора с пристрастеност към порнографията.

Източник: "Дейли мейл"