"Атака" пожела преговорите да се проведат на живо, но ГЕРБ отказаха. Поради тази причина от "Атака" не влязоха в зала "Запад" на Народното събрание, където трябваше да се проведат консултациите

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров направи изявление пред медиите. Той заяви: "ГЕРБ отказа да допусне медиите по време на разговорите. Това беше наше задължително искане, тъй като не искаме да участваме в задкулисия. Бил съм лъган в очите от ГЕРБ".

Без медии

Сидеров посочи, че колегите му "Атака" са се опитали да се свържат с представители на ГЕРБ, но те не си вдигали телефоните. Сега разбрахме, че потвърждават решението си да няма медии. В задкулисия не участваме, категорично заяви Сидеров. 

Според него тези консултации нямат смисъл, и даде пример с вчерашните разговори, когато ББЦ бяха "отрязани", въпреки че са предложили това, което няма. 

Скрита схема

По думите не Волен Сидеров схемата ГЕРБ, Реформаторски блок, НФСБ и скрита подкрепа от ДПС, вече е ясна. Правителството се подготвя на тъмно, смята още той. 

Досега няма яснота какъв ще бъде този кабинет. Натискът ще бъде отвън да има едно удобно колониално правителство, антируски настроено, смята лидерът на "Атака".

Нови работни места

Държавата трябва да се върне в икономиката и в секторите, които са важни. Не виждам грижа да се отворят повече работни места. 

По думите му трябва да се промени политиката на послушание спрямо НАТО. 

Виж още: Възможностите пред ГЕРБ за постигане на парламентарно мнозинство