Най-добрата комбинация е форматът 105 мандата за ГЕРБ и 20 за Реформаторския блок

Проф. Михаил Константинов предвижда за партията на Борисов 105 депутатски места в следващия парламент, за БСП – 60, а ДПС твърдо е трета сила

Като цяло в следващото Народно събрание могат да влязат между 3 и 6 партии. По-вероятно обаче било да са 5. 

Новата коалиция "Десните" няма никакъв шанс да влезе в следващия парламент. АБВ са на кантар, а за Реформаторския блок ще е успех, ако вземе 20 мандата, обясни той. "Битката за петото място ще е между АБВ и "България без цензура", прогнозира Константинов.

За продължаващото роене вдясно Константинов беше категоричен, че това е самоубийство. Той призова десните първо да влязат в управлението, да реализират идеите си, и след това да се карат.

Виж още: Накъде ще поеме Реформаторският блок сега?

По думите му "Протестна мрежа" няма потенциал за влизане в политиката, но организацията би могла да излъчи няколко популярни лица като кандидати за независими депутати. Един независим, непокорен депутат в едно блато, каквото е българският парламент, може да направи страшно много неща, каза той.

По отношение на провеждането на изборите той беше категоричен, че длъжността министър по изборите е абсолютно излишна. Човекът на този пост няма какво да прави, коментира той и допълни, че в другите държави също няма такъв министър.

Виж още: Служебното правителство обяви приоритетите си