Приложението ни дава ценни съвети, ако се сблъскаме с проблеми при пътуване в страни от Европейския съюз

Всеки, който пътува малко или много из страни от ЕС, все някога се е сблъсквал с обичайните проблеми - изгубен багаж, закъснял полет, мръсна стая в хотела, пробле с това да си наемеш колга и т.н.

През летните месеци, когато европейците пътуват най-много, в Европейския потребителски център са получени 65 жалби за проблеми при пътуване в чужбина. През миналата година оплакванията за същия период за били 73.

В такива ситуации да се реагира адекватно е трудно. Едно мобилно приложение обаче може да ни помогне с информация в такива ситуации.

ECC-Net: Travel app е безплатно мобилно приложение на Европейския потребителски център, което дава съвети за правата на потребителите, които пътуват в някоя от държавите от Европейския съюз.

Виж още: 5 съвета при бизнес пътуване

То дава идеи какво да правим ако отидем в хотел, а стаята се окаже мръсна или различна от обещаното, или пък пътуваме със самолет, а полетът ни закъснее. Там са синтезирани и най-важните права, които има човек при наемане на кола или купуване на стока.

Предимството на ECC-Net Travel app е, че то работи офлайн, като така няма нужда от достъп до интернет или допълнителни такси при ползване.

Навигацията на ECC-Net: Travel app е лесна и достъпна на 25 езика, включително и на български. Освен това чрез приложението може да разберете как да изразите своите претенции за правата си на съответния чужд език, дори и да не знаете думичка от него.

Виж още: Най-лошите съвети за пътуване

Приложението е достъпно за мобилни устройства с операционните системи iOS, Android и Microsoft Windows и може да бъде свалено от Apple app store (за iOS), в Google Playstore (за Android) и в Windows Apps+GamesStore (за Windows Phone).

Източник: ecc.bg