Оратница и Kottarashky DJ сет - с общ концерт и нови албуми

На 7 ноември в клуб Blender Оратница ще направят първия си концерт в София след горещото лято, със специален гост - Kottarashky.

Групата, която издаде дебютния си едноименен албум през пролетта и осъществи първото си самостоятелно национално турне, вече се готви за втора клубна обиколка и за заснемането на първото си видео.

През лятото Оратница бяха един от участниците на най-големия фолк и джаз фестивал на открито в Брюксел - Brosella Jazz & Folk, където бяха препоръчани от WorldMusic.net като най-интересен хедлайнер на форума. Списанието Agenda Magazine определи музиката им, като "уникален микс от дъбстеп, дръм енд бейс, аборигенски мотиви и фолклорно и православно пеене - смесица, която не само омагьосва с необичен, свеж и изключително креативен подход, но и не оставя никого в публиката в статично положение".

По-късно Оратница спечелиха Battle of the Bands на World Music Network, а най-престижното световно списание за световна музика – Songlines даде на дебюта им 4/5 звезди и изключително позитивно ревю в настоящия си брой. Албумът на Оратница бе похвален и във водещото списание за фолк музика във Великобритания - fRoots, а в шестте месеца от излизането си, предавания, посветени на групата, са излъчвани в радиостанции в Испания, Великобритания, Германия, Канада, САЩ и др.


Kottarashky

Специално участие с ремикс в албума, както и в концерта на 7 ноември ще има Kottarashky, който ще стартира вечерта с DJ-сет с качествена селекция от фюжън и етно вибрации.

Никола Груев, както е истинското име на музикалния архитект, изключително рядко излиза на сцена без бандата си The Rain Dogs, с които тази година издадоха новия албум Demoni, осъществиха национално и европейско турне и се представиха на MusicPRO и WOMEX 2012. 

На 7 ноември обаче публиката в клуб Blender ще има шанса да го види сам зад пулта – така, както стартира шеметното пътешествие към уникалния си стил и авторска музика преди няколко години.

Билетите за концерта се продават само на място на цена от 10 лева.

Ще ги откриеш във Facebook: 

facebook.com/oratnitza
facebook.com/pages/Kottarashky/51008342045?ref=ts&fref=ts
facebook.com/fusionembassy

Чуй ги и си свали безплатно:

7 ноември 
клуб Blender
22 часа
10 лева