Бисеров и доведеният му син са обвинени в извършване на финансови операции с имущество, за което са знаели, че е придобито чрез престъпление

Днес Софийска градска прокуратура е внесла обвинителен акт срещу бившия зам.-председател на Народното събрание и на ДПС Христо Бисеров, съобщава "Дневник".

По-рано днес пред журналисти главният прокурор Сотир Цацаров каза, че до края на деня ще има развитие по случая.

Обвинението

Обвинението срещу Бисеров е за това, че в декларацията си за 2012 г. пред Сметната палата не е оповестил сметките си в банка в Швейцария. Той е обвинен и за това, че в периода 13.12.2012 г. - 21.02.2013 г., в условията на продължавано престъпление, е извършил финансови операции с имущество (314 529 щатски долара и 117 192 евро), за което е знаел или предполагал, че е придобито чрез престъпление.

Спрямо Христо Бисеров е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" в размер на 25 000 лева. Наложена му е забрана да напуска пределите на страната. 

Освен Бисеров, обвинен е и доведеният му син - Ивайло Главинков, като срещу него обивненията са, че за същия период по банков път е придобил 314 529 щатски долара и 117 192 евро, за които е знаел или е предполагал, че са придобити от престъпление.

Скандалът

Скандалът избухна на 3 ноември 2013 г., когато Бисеров напусна парламента и ДПС. Тогава не беше оповестено с какви мотиви той излиза от политиката, но стана ясно, че преди да се реши на тази крачка, Бисеров е бил привикан от Ахмед Доган.

Източник: "Дневник", OFFnews