От пресцентъра на летището обявиха, че е била намерена бомба, но от МВР не потвърдиха информацията

Сигнал за бомба затвори Летище София. Екипи на СОБТ, гранични полицаи, пожарникари и екипи на Спешна помощ са на място, предаде "Дарик".

Районът беше отцепен от служителите на СДВР, а бусът бе изведен на безопасно място. В момента спецекипи, с помощта на робот, проверяват багажа на микробуса. 

В превозното средство са намерени множество багажи с неизвестно съдържание и предстои всеки един от тях да бъде проверен.

Даниела Велева от пресцентъра на летище София съобщи, че е открито взривно устройство. 

"Служителите на МВР действат според ситуацията. Има наистина взривно устройство, но до момента службите не са приключили всички дейности", обясни тя и добави, че летището работи нормално и няма отменени полети. 

Полицията обаче не потвърди думите ѝ, че е открита бомба в буса. Друг служител на летището обяви, че на този етап има само съмнения за открито взривно устройство. "Засега това, което можем да кажем, е че има съмнение за взривно устройство. Експлозиви за сега не са открити. Нека да изчакаме", обясниха от летището.

Сигналът за бомба е подаден на тел. 112 малко преди 13 часа днес, съобщиха за Дарик от СДВР.

"Бусът е докаран в 5:00 часа сутринта. Човекът, който го е оставил на паркинга, е излетял". Това заяви Антонио Ангелов, шеф на Гранична полиция. Пуснатото куче е реагирало на взрив, след това и техническо устройство също е реагирало. Затова е започнала рутинна проверка на ДОТИ.

Към настоящия момент няма отложени полети от Терминал 1. Ще създадем необходимата организация полетите да бъдат осъществени от Терминал 1, но това зависи от решението на специализираните служби, уточни още директорът на летището.

Източник: Нова телевизия, OFFnews, "Стандарт"