Спорове за Брекзит и други политически теми са сред основните причини британките да се разделят с половинките си

Каква е била най-честата причина за раздяла през 2016 г.? Такова проучване прави британският вестник "Метро", цитиран от "Дарик". В анкетата са участвали 6482 потребители на приложението за запознанства What`s Your Prize.

Спорове за Брекзит и други политически теми са сред основните причини британките да се разделят с половинките си. В Америка това е избирането на Доналд Тръмп за президент.

35% от жените в Обединеното кралство посочват като причина за раздяла политическите разногласия. Мъжете пък изобщо не отчитат тези разногласия като повод за прекратяване на връзката.

Основното, което кара 37% от мъжете да напускат приятелките си,

е, че са наддали на килограми. 24% от жените пък казват, че до край на връзката е довел некачественият секс. Мъжете не се притесняват толкова от този фактор - едва 12% са напуснали жена заради посредствен полов живот.

12% от жените са зарязали партньор по финансови причини, 10% - от ревност, а 6% поради липса на доверие. 20% от мъжете са изоставили половинките си поради страх от по-сериозно обвързване. 18% от анкетираните мъже изтъкват ревността като повод за скъсване.

Източник: Дарик радио