"Раят се сдоби с още един ангел. Почивай в мир!", написа в "Туитър" колегата му от поредицата "Бързи и яростни" Вин Дизел.

Смъртта на Пол Уокър, който загина при автомобилна катастрофа в Калифорния, налага пренаписването на сценария за седмия "Бързи и яростни".

Актьорът намери смъртта си при трагичен инцидент по време на почивните дни след Деня на благодарността, след благотворителна проява за пострадалите от опустошителния тайфун във Филипините.

Зад волана на червеното "Порше Карера ГТ", с който излезли да се повозят, бил негов приятел - автомобилен състезател и бизнесмен.

Той обаче изгубил контрол над управлението и след сблъсъка им с крайпътно дърво колата избухнала в пламъци.

Загинали са и двамата пътници.

Синеокият актьор, който навърши 40 през септември, беше едно от главните действащи лица в хитовата поредица.

Новият филм, планиран да излезе през лято 2014, щеше да е шестата му екранна поява като бившето ченге Брайън О'Конър.

"Бързи и яростни-6" е един от кинохитовете на 2013 г., а у нас стана най-касовата 2D премиера в уикенда около 24 май.

Фотогалерия: "Бързи и яростни" - на екрана и на живо

Ако съдим по кадрите от снимачната площадка, пускани в социалните медии, повечето високобюджетни екшън сцени вече са заснети и екипът трябва да подходи творчески към съдбата на персонажа, игран от Пол Уокър, коментира холивудското издание "Върайъти".

Шокирани от новината за внезапната смърт на Уокър, фенове на актьора коментират, че поне последните часове от живота си той е прекарал с две от своите най-любими занимания - хуманитарна дейност и шофиране на бързи коли.

Последният му завършен филм е Hours (Часове), чиято премиера предстои по-късно този месец, на 13 декември. Там героят на Пол Уокър е млад баща, който трябва да се справя с трудните обстоятелства около урагана Катрина през 2005 г., след като съпругата му ражда преждевременно и умира, а бебето е поставено в кувьоз и не може да се евакуира от болницата.