Община Пловдив ще съди траурната агенция

Човек се сблъсква с десетки реклами дневно - по телевизията, в интернет, външни реклами, брошури, деца, раздаващи флайъри и какви ли още не. Понякога тези реклами са много интересни, понякога са скучни като реч на който и да е ректор на университет, а понякога са толкова нелепи, че оставят ярка следа.

Погребална агенция е изпратила писма от името на община Пловдив и здравно министерство до стотици пловдивчани, че ги кани в отвъдния свят, съобщава Нова телевизия.

Писмата били маркирани като важни. Те били пускани в пощенските кутии на хората от няколко дни.

В пощенския плик, на който като подател са упоменати община Пловдив и Министерството на здравеопазването, гражданите могат да намерят рекламна брошура на траурна агенция, която любезно ги кани да се пренесат в един по-добър свят. Подробно били описани цените на погребалните си услуги.

Виж още: Маркетингът ще стане изцяло персонален

Върху пликовете нямало печат на "Български пощи", което означава, че писмата са пускани в пощенските кутии на ръка от специален куриер.

Стотици пловдивчани са получили подобни "покани". Собственикът на траурната агенция Иво Найденов обаче отрича да е пускал подобна реклама. Според него това е дело за зложелател от конкуренцията, който напечатал на брошурата адреса и телефона на траурната агенцията.

Виж още: "Тъжно и смешно е да се мяташ и да се бараш"

От община Пловдив категорично заявяват, че не са изпращали подобни писма до гражданите. Общината ще съди траурната агенция, която е злоупотребила с името й. Дори ще сезира прокуратурата. Здравното министерство също започва проверка по скандалния случай.