Редица филми и романи описват места като Castello di Vicarello, но не ти се вярва, че те съществуват, докато не ги посетиш. Просто винаги изглеждат твърде прекрасни, за да са истина

Но Castello di Vicarello определено е истински и съществува от 1100 година.

Замъкът се намира върху хълм, който гледа към провинцията Марема в южната част на Тоскана и предлага абсолютно всичко, което сетивата ти биха могли да иска от ваканция в Тоскана. До около 1960 година всичко там е било руини, съвсем съсипано, докато семейството Baccheschi Berti не вижда потенциал в него. 

С много любов и грижа, а и малко пари, фамилията трансформира руините в изключително луксозен, но едновременно и съвсем непретенциозен, тоскански рай, който официално отваря врати през 2003. 

Всяка стая или вила (вилите са 7) е различна, с ръчно-подбрани мебели, материали и акценти. Изложените камък, тухла и дърво дават перфектна основа за интериор с хармоничен микс от антики, модерен дизайн и индонезийски дух (семейството Baccheschi Bertis е прекарало 10 години в Индонезия, работещо в текстилния бизнес)

Леглата в спалните са покрити с висококачествени италиански чаршафи и се говори, че правят съня още по-приятен.

Провинциалните изгледи, двата басейна, великолепната градина, която се променя всеки сезон, красивата спа част, лозята, маслинените горички, към които прибавяме невероятната храна, която персоналът приготвя - просто няма причина да си тръгнеш от това място. А ако обичаш да готвиш, винаги можеш да помогнеш в кухнята.

Тук времето забавя ход и те оставя да скиташ мързеливо наоколо, бос, потапяйки се в гледките и в чуруликането на птиците - без социални мрежи, без технологии, само мир и тишина. В това се крие магията на мястото.

Източник: Bulevard.bg