България е сред основните износители на платена любов за Европейския съюз

На ден по пет жени, живеещи в София стават проститутки. Това показва проучване на "Монитор", направено сред най-големите сайтове за предлагане на платена любов.

Всеки ден там се появяват нови обяви, като само за последната година и половина на столичния пазар за плътска любов са излезли 2500 нови жени, показва проучването.

Евтина любов

В интернет могат да се намерят всякакви "труженички", като възрастта им варира между 18 и 40 години. По-голямата част от тях са българки. Цените варират между 60 и 140 лв. на час, като най-скъпо се продават по-младите момичета.

Друг фактор, определящ крайната цена, са допълните услуги, които момичетата предлагат. По-нестандартни услуги се доплаща между 20 и 50 лева. Повечето момичета посочват в обявите си, че разполагат със собствен терен, като някои от тях ходят и по адреси.

Проучване RiskMonitor показва пък, че над 90% от проститутките в София работят за сводници. Те действат като охрана и справяне с "проблемите", които могат да възникнат, като за сметка на това прибират по-голямата част от парите. Според проучванията средно на месец една проститутка може да изкара около 10 хил. лева.

Виж още: "Фейсбук" - канал за трафик на бели робини

Основен износител за Европа

Изследвания на западноевропейски правозащитни организации посочват България като една от шестте износителки на жени за Европейския съюз, като проституиращите българки са на трето място по брой в Европа. Според RiskMonitor показват, че сексуално експлоатираните в чужбина българки изкарват между 900 млн. и 1,3 млрд. евро годишно, от които 1 млрд. лева се връщат в България.