Всички онези подсказки, че е време да приключим една връзка, която ни пречи

Когато нещата в една връзка не вървят, е изненадващо колко много знаци за това ще наизскочат. Още по-странното е, колко склонни сме да ги пренебрегваме в желанието си да спасим това, което е останало от връзката. По-зле обаче е, когато връзката е още цяла, но с безкрайно неподходящия човек. Въобще има ситуации, когато е много по-добре да обърнем внимание на всички онези знаци, които ни се дават, и да скъсаме с гаджето.

Ето пет такива ясни знака, че е време половинката да престане да ни бъде половинка, а ние пак да започнем да дишаме свободни:

1. Липсва привличане
Понякога просто в една връзка липсва привличане, тръпка, страст и т.н. Това може и да се излекува с различни игри в леглото, да се правят експерименти и т.н., но най-често решението е временно. Липсата на страст си е сигурен знак, че нещо не връви, а най-вероятно няма и да тръгне. Ако пък тези неща липсват само в едната страна, връзката трябва да бъде прекратена възможно най-скоро. Просто до нищо добро няма да доведе.

2. Лошо отношение към обслужващия персонал
Отдавна се знае, че за един човек може да се съди много по това как се отнася с тези, които не могат да му навредят. Както и към тези които те обслужват в ресторанта, продават ти билетите за кино, стоят на рецепцията в хотела и т.н. Лошото, унижаващо отношение на половинката ви трябва да бъде повече от достатъчен знак за вас, че трябва да се махнете от тази връзка и да не поглеждате назад. В един момент милото може да реши, че сте част от пейзажа и да пренесе това си отношение и към вас. Тогава вече ще станат нещата грозни.

Виж още: 5 абсолютни глупости, които правим от любов

3. Половинката ви е агресивна, манипулираща и обсебваща персона.
Малко ревност във връзката поддържа пламъчето живо, но когато това малко е много и гаджето не ви дава да дишате, време е да продължите напред. Агресивните сцени, манипулирането по всякакви начини за всичко, обсебването и манията за контрол... Всички тези толкова "приятни" моменти от характера на половинката ви, могат да го/я определят като психо. Иначе казано, разкарайте се от там, преди да е станало късно.

4. Гаджето няма време за вас
Ако сред всичките активности на половинката, срещата с вас е сместена някъде между работния обяд и клуба по еди какво си. Ако ви се обръща по-малко внимание, отколкото на разни дребни неща. Ако след известно време, когато сте решили, че нещата са сериозни и си заслужава да се говори за тях, приятелите му/ѝ все още са по-важни от вас... Имаме лоши новини, едва ли ще стане по-добре.

Виж още: Как да скъсаме с гаджето по възможно най-безболезнения начин

5. Нямате нищо общо
Противоположностите се привличат. Може и да е вярно, но в един момент, ако противоположностите започнат да общуват по-често (и извън леглото), ще се окаже, че комуникацията куца. Ако нямате общи интереси, не споделяте общи теми и т.н., за какво ще си говорите и как ще общувате. В един момент отправянето на комплименти и откровените битовизми писват и хората започват да търсят някакъв по-смислен разговор. А когато видите двойка, която наистина си пасва, няма как да не се запитате какво правите все още заедно. И ще сте прави да си задавате този въпрос.