Мъжете мляскат и гледат телевизия, докато се хранят; дамите говорят с пълна уста и хапват на крак

Според проучване на международната платформа за доставки на храна foodpanda 67% от българските мъже не умеят да боравят правилно с приборите, особено когато са повече от два. При нежния пол не е така - културата на хранене е силно развита, а 72% от бизнес дамите умело си служат над шест прибора на масата, без да се двоумят кое за какво служи.

Когато обаче говорим за хранене в домашни условия, без необходимост от спазване на тези строги норми, нещата изглеждат коренно различни. Когато наоколо няма вперени в нас погледи, си позволяваме доста по-фриволно поведение на масата - до степен, че да изкараме извън контрол своята половинка.

Ето кои са петте най-лоши хранителни навици на мъжа, които вбесяват жените, установени от foodpanda:

1. Канибализъм - нахвърляне върху храната, преди масата да е готова

Освирепели от глад, мъжете нямат навик да изчакват половинката си да се настани удобно на трапезата и да започнат да се хранят заедно. Обикновено сядат като шеф-диригенти и започват да се хранят с първото, което видят на масата.

2. Непукизъм - аранжирането на трапезата не предизвиква никакво внимание

Тя може да е сторила чудеса от храброст трапезата да изглежда добре подредена и украсена, за да зарадва любимия си, но тази "аранжировка" може да се окаже ненужна или дори пречка в очите на гладния мъж.

3. Телемания

Доста често любимо място за хранене става масата пред телевизора в хола - ако такъв липсва в трапезарията. В такива случаи чинията се пълни и пренася в другата стая, а домакинята нерядко остава обидена на масата и довършва вечерята сама.

4. Издаване на неприлични звуци

В интимна обстановка между двама партньори често се случва представителят на силния пол да изпусне напрежението от всички възможни части на тялото си. При това по време на хранене!

5. Мляскане и сърбане

Както вече се изясни, повечето мъже не могат да боравят правилно с приборите. Това е една от причините да не могат да си служат правилно с лъжицата, когато консумират течни храни, което пък води до неприятното сърбане, една от запазените черти на Бай Ганьо. Твърде топлата храна пък налага консумирането й с полузатворена уста чрез звучно мляскане, което помага да бъде преглътната.

Жените обаче не са само потърпевши - оказва се, че те също имат недостатъци на масата, които могат да вбесят половинките им.

1. Небрежност

Често дамите приготвят, сервират и консумират храната си по халат. Оказва се, че това изкарва от равновесие доста голяма част от мъжкото съсловие.

2. Хапване на крак

За мъжете е характерен канибализмът, но и представителките на слабия пол имат подобен навик. Често докато приготвят храната, те похапват на крак, и когато седнат на масата, вече не са гладни.

3. Говорене с пълна уста

Известно е, че трапезата е мястото, където, освен да хапнат, дамите искат да споделят всичко, което им се е случило през деня - и това обикновено се случва успоредно с приемането на храна.

4. Хранене с ръце

Всички знаем колко е вкусно да си похапваме с пръсти - и принципа "жена, риба и пиле се пипат само с ръце". За мъжете обаче този навик на половинката им се оказва не секси, а изключително дразнещ - особено когато е последван от облизване на пръстите.

5. Мобилни устройства

Немалко жени хващат телефона още със сядането на масата. Най-често точно по време на вечерята обикновено се обажда тъщата. Следва дълъг, несъдържателен разговор, който буквално кара зетя да побеснее.