Бъдете честни и отворени и се опитайте да прецените дали хората ще ви приемат такъв какъвто сте

Първото впечатление обикновено отнема само няколко секунди. В това време може да кажете или направите нещо, което да създаде за вас лошо мнение, което после с години да не можете да изтриете. Ето няколко непростими грешки, които хората понякога правят при запознанство.

1. Недейте да лъжете

Да се лъже е лошо, а още по-лошо е, че лъжите излизат аняве. Всички учим тази основна истина от деца. Въпреки това на всички ни се случва да изтървем по някоя лъжа. По време на интервю за работа например някои от нас преувеличават постижения или изтъкват несъществуващи умения. Случва се също, когато сме на среща и искаме да впечатлим човека насреща, да послъжем.

Имайте предвид обаче, че когато говорите открито за неща, които не ви представят блестящо и честно си признаете пропуските, вие се отваряте. Човекът срещу вас ще оцени честността ви и това, че на вас може да се разчита. По този начин ще събудите доверието на събеседника си.

Запомнете: Отношенията, основани върху искреност, винаги са по-здрави от тези, основани на заблуда или лъжа.

Sashto taka ne se prestaravayte

2. Не се престаравайте

Запомнете - даже животът ви да зависи от тази среща или безкрайно да искате родителите на партньора ви да ви оценят, не се престаравайте!

Ако се покажете като свръхинтелигентни или готини, събеседникът ви може да реши, че се фукате.

В резултат той може да се отдръпне от вас. Бъдете честни и отворени и се опитайте да прецените дали хората ще ви приемат такъв какъвто сте.

3. Не бъдете прекалено отворени

Понякога от пръв поглед харесвате някого. Но не бива да му разказвате историята на живота си от първия миг.

Ако твърде много говорите за себе си, без да се интересувате какво има да каже човекът насреща, има опасност да изпаднете в неловка ситуация.

Ако пък споделите нещо, което би следвало да се пази в тайна, рискувате да изглеждате незрели, недискретни и несериозни.

Ne se prenavivayte dazhe zhivotat vi da zavisi ot parvoto vpechatlenie

4. Не се плашете панически от паузите

Нормално е, когато опознавате някого, разговорът да не върви гладко и да има луфтове. Не се опитвайте да ги запълвате с непрестанно бърборене - то е също толкова опасно, колкото и неподходящата шега.

Не очаквате човекът насреща да внимава в един безкраен поток от думи, нали? Така че ако разговорът започне да замира или сменете темата, или прекъснете срещата.

Не очаквайте от самото начало разговорът да тече гладко и безгрижно. Не започвайте да разпитвате или да гадаете чувствата на отсрещната страна.

Ne si pahayte nosa v zhivota na horata
"Защо не си женена? Да не стане късно?"     "Не е редно да се месиш в живота на хората."

5. Не прекалявайте с любопитството

Винаги показвайте интерес към онова, което партньорът ви има да каже. Питайте го, проявете интерес към мнението му и слушайте внимателно, но не превръщайте разговора в разпит. Помнете, че има теми, които не са подходящи за разговори с полунепознати. Сред тях спадат политиката, религията, парите и личния живот.

Не се бъркайте в живота на хората и не им давайте непоискани съвети от общ характер.

Източник: "Брайт сайт"