В началото на седмицата паркетният лъв гостува на водещата Гергана Стоянова в "Усещане за жена" по Тв7. Ето какво й сподели

Евгени Минчев разказа за детството си, какви са били отношенията с неговите осиновители, как се е преместил в София и как Васил Андреев и Емил Димитров са му помогнали в началото на кариерата му, като не пропусна да сподели кои известни личности са го разочаровли и кои според него са за пример.

"Елтън Джон е за пример, а от българския елит не мога да дам никого за пример. Тук са неточни, некоректни, не отговарят на телефоните...", коментира за родния хайлайф Евгени Минчев, като не скри, че е разочарован от много наши звезди, включително Мария Илиева. Той направил парти в нейна част, в собствения си дом, което певицата потвърдила. Събрал близо 50 души, а тя се появила половин час след полунощ.

"Иначе е чудесна. Ние работихме миналото лято и тя направи много жестове за мен, затова реших аз да направя това за нея”, допълни Евгени. Той подчерта, че е разочарован и от Лили Иванова, която обаче призна за голяма звезда.

В списъка с черните му точки са още Рут Колева, а също така Иван и Андрей. "От Сашо Диков - също. Превърнал се е в една лелка, а в лицето е като Блага Димитрова. Не може да ме поканиш да говоря за книгите си и да ме питаш дали съм гей", разгневи се Минчев.

Светският хроникьор се върна и към в детството си, със снимки и спомени.

Майка ми Лушка ме гонеше с една филия с мас, която, за да издържи, беше два пъти препържена, а като се замогнахме, ме гонеше с филия с кашкавал, с чувство за хумор обясни гостът, който твърди, че е бил дебело дете.

"На 14 години отидох във военното училище в Горна Оряховица от немотия. Майка ми ми каза, че не може да ме издържат и трябва да се измисли начин държавата да се грижи за мен", спомня си Минчев.

Той признава, че не е имал близки отношения с осиновителите си, но пък и никога не е търсил биологичната си майка. "Не е майка тази, която те е родила, а тази, която те е отгледала. А на мен майка ми е природата", допълни Евгени, който видял майка си едва след смъртта й, на нейното погребение. 

През 1981 г. се запознал с Васил Андреев - импресариото на Емил Димитров, който според него бил "много по-важен от Емил". Андреев му дал телефона си и няколко години по-късно, след като завършил военното училище, Евгени му се обадил, че се мести в София.

Васил Андреев го прибрал да живее на тавана му. "Щеше да ме пусне да живея и в ултралуксозния му апартамент, но леля му не даваше", уточни Минчев. Тогава домоуправителят на кооперацията написал донос до милицията, с копие до майка му, че лицето Васил Андреев живее на хомосексуални начала с лицето Евгени Минчев и трябва да напусне кооперацията.

"Този домоуправител се съюзи с майка ми, за да ме накарат да напусна апартамента”, разказа Евгени, а това допринесло за влошаване на отношенията им. Наложило се да започне работа, за да остане в София и Васил Андреев го уредил като ватман - а впечатленията му от професията и трудовото всекидневие са публикувани в столичната и националната преса в края на 80-те.

В "Усещане за жена" Евгени разказа подробности и за новата си книга - еротичния роман "Вивиан", а за финал обясни, че: "Целувките в секса, очакването за секс - това те прави по-млад. Самият секс е просто търкане на два епидермиса."