Вярваме, че флиртът е въпрос на вроден талант и за някои е просто начин на общуване, но за други е тайно изкуство, което не търпи усвояване.

Истината е, че ако си търсиш партньор за цял живот няма как да помогнем, защото единствената правилна формула би била да се държиш естествено.

Но ако си на лов не за "Mr Right", а за "Mr Right Now", спокойно можеш да си позволиш да си някой друг поне за една вечер. Тогава бихме ти дали няколко основни съвета, в случай че си позабравила хитрините на т. нар. "свалка". 

Визуалният контакт
Най-лесният начин да познаеш дали някой флиртува с теб, е по погледа му. Ако те гледа настойчиво, значи има интерес. Затова, ако искаш да свалиш някого, трябва да направиш същото - осъществи визуален контакт, а след това се усмихни чаровно. 

Самочувствието
Трудно е да излъчваш увереност, особено ако си по-затворен тип. Помисли за нещата, в които си добра, за хобитата и интересите си, а после вкарай целия си ентусиазъм в непринуден разговор с обекта на твоите желания. 

Езикът на тялото
Погледите, усмивките, жестовете - това са сигурни знаци, че мъжът има намерения към теб. Гледай да разтълкуваш правилно сигналите му, за да не изпаднеш в неловко положение.

Чувството за хумор
То е неизменна част от флирта. Постарай се да започнеш неангажиращ, лек и шеговит разговор. Не бъди прекалено настъпателна, а остави нещата да следват естествения си ход! 

Бъди смела, предизвикателна, остроумна и не се страхувай от неуспеха. В крайна сметка в морето има прекалено много риба, за да страдаш, че си изпуснала една!