Седем области са с нов управител заради участие на предишните губернатори в партийни листи за парламентарните листи

Служебното правителство освободи още седем областни управители на днешното си заседание. Причината е, че те са подали молби за ползване на неплатен отпуск, щъй като щели да се влючат в партийни листи за изборите. 

Областните управители на Видин (Момчил Станков), Габрово (Николай Сираков), Стара Загора (Георги Ранов), Смолян (Недялко Славов), Пазарджик (Гинче Караминова, която е временно на поста след оставката на Трендафил Величков, дадена при оттеглянето на АБВ от властта), Плевен (Ралица Добрева), Перник (Александър Александров) бяха освободени заради това, че са в партийни листи за изборите. 

На тяхно място правителството назначи вече други седем души. В Стара Загора постът ще се заема от проф. Веска Шошева, начело на областната управа в Перник застава Васил Михайлов. 

Областен управител на Видин става Огнян Михайлов. Иванка Баева е назначена за губернатор на Габрово. В Пазарджик поста поема Златко Митрев, а Гинче Караминова ще остане негов заместник, както беше при Трендафил Величков. Областната управа в Плевен поема Марио Тодоров. За временно изпълняващ длъжността областен управител на Смолян до определяне на титуляр е назначен Момчил Караиванов.

Виж още: Кои са новите областни управители, назначени от служебния кабинет

Смени имаше не само в областните управи. Малко след като служебното правителство започна работа, изпълнителният директор на Държавен фонд "Земеделие" Румен Порожанов подаде оставка, тъй като служебният министър на земеделието Христо Бозуков му я поиска "до един час". 

Оставка подаде и директорът на Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството - проф. Васил Николов.