Жалкото е, че цялата политическа кампания минава под знака на темата "КТБ". Жалкото е, че институциите показват немощ, коментира бившият зам.-председател на ДПС в студиото на "Здравей, България"

"Много бързо трябва да бъдат подменени тези, които станаха съучастници в погрома срещу КТБ, защото те не са тези, които могат да решат оздравяването на банката. Не визирам само Иван Искров, а цялото ръководство на БНБ, както и службите за сигурност, които извършиха нападение, навлизане в офисите на банката", заяви в интервю за сутрешния блок на Нова телевизия бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай. 

Осман Октай припомни, че още през февруари е предрекъл в "Здравей, България", че ще има опит за ликвидиране на КТБ. Тогава обаче не съм предполагал, че толкова много държавни институции ще се стоварят като лавина върху банката, заяви Октай. 

Той също смята, че срещу КТБ е извършен погром с помощта на държавни институции, както вчера написа Цветан Василев в писмо до медиите. Координаторът на тези неадекватни действия на тези институции идва от различни политически кръгове, заяви Осман Октай.

Според него най-тревожното в момента е, че отлагането на решението за КТБ и прехвърлянето му на следващия парламент е целенасочено, а целта била обръчите от фирми и банката да бъдат придобити от други фирми.