Помещението се транформира от офис в зала за колективен спорт като курсове по танци или йога, разказва сайтът Designtaxi

В рамките на работния ден амстердамското студио за дизайн Heldergroen изглежда като типично работно място с модерно обзавеждане и млади служители, които го обитават. След 18 ч. обаче в него се случва радикална промяна, пише "Мениджър Нюз".

Необичайната идея е на холандската фирма Zecc Architects и има за цел да направи невъзможно за служителите да остават на работа след края на работния ден

По тъмно мебелите се издърпват във въздуха от стоманени въжета и пространството се освобождава, така че да може да се ползва с други цели.

Виж още: Къща на скалите - образец на екстремната архитектура

Криейтив директорът на Heldergroen Сандер Венендал коментира, че решението било взето, защото компанията счита, че е много важно служителите й да постигат добър баланс между работата и личния живот. Тя не насърчава непрекъснатата работа, а смята, че хората й са по-идейни и трудоспособни, ако посвещават повече време на себе си или близките си.

Вярваме, че ако дадеш нещо, в случая пространство за харесвани занимания, накрая ще се сдобиеш с нещо друго хубаво в замяна, казва Венендал .

В курсовете по йога и танците в офиса могат да участват не само служителите, но и техните близки и приятели. 

Ето и видеото, което ще ви покаже как точно се случва трансформацията: