Нови взривове в Иганово. 60 души са евакуирани

Два часа след като спряха първоначалните взривове на производствената площадка на ВМЗ край село Иганово, преди малко се чуха още два, каза кметът на селото Стефан Данчев. 

Той потвърди, че са евакуирани около 70 души

повечето от които деца, от най-близката махала до мястото на инцидента. 

Кметът на община Карлово, Емил Кабаиванов, е възможно най-близо до цеха, координирам с него ситуацията и сме в готовност при нужда да евакуираме цялото село, каза още Данчев.

Според областния управител - Розалин Петков, все още няма точна информация какво се е взривило. На мястото се очаква да пристигнат заместник-министърът на икономиката Любен Петров и главният секретар на МВР Георги Костов. 

 Първият сигнал е подаден в 7,23 часа. На мястото на инцидента е изпратена полиция и линейки. Работи се и по версия, 

че взривовете са причинени от конкуренция

Министър Божидар Лукарски заяви от мястото на инцидента, че се е запалил склад с готова продукция. Данните са предадени на ДАНС, като ще бъде започнато разследване за саботаж. 

Днес заводът е трябвало да започне работа, затова взривът е съмнителен. 

Заместник-министърът на икономиката Любен Петров също коментира: "Взривена е продукция, която е била в предишния взривен склад. Тя е била опакована. 

Лично за мен е силно съмнителен взривът във втория склад на Иганово."

Припомняме, на 21 март гръмна площадка в шести холандски склад, част от поделение към военния завод за снаряди ВМЗ-Сопот в Иганово. При взрива нямаше пострадали.

Източник: Тв7