Енергийните центрове между Мадара и Перперикон ще привличат чужди туристи, разказва Брат-БГ

Два нови маршрута ще представят България на туристите като дестинация, съизмерима с Перу и Тибет. Те са обединени под мотото "Енергийно презареждане" и ще разкрият на пътешествениците богатствата на страната ни от необичаен и непознат за мнозина ракурс - като един от най-силните енергийни центрове на планетата.

Първият тур е в района на Североизточна България и включва древното геологично чудо Побити камъни с най-лековитата вода у нас за бъбречни заболявания, Мадарското плато, където през X-XII век според архивите на Ватикана са се стичали по 20 хил. поклонници, вековното място за медитация Осмар със скалните му манастири, тракийската гробница в Свещари, магическото Демир баба теке и римския военен лагер "Абритус".

Вторият маршрут е в Източните Родопи - в земите на Перперикон, Татул и свещения триъгълник, заключен между Белинташ, Караджов камък и Кръстова гора.

Туровете са разработени от сдружение "Култура и туризъм на българския Североизток" и бяха представени пред журналисти на Осмия Черноморски туристически форум, организиран от Варненската туристическа камара, Икономическия университет, община Варна и Министерството на туризма, информира туристическият сайт Брат-БГ.

"Учени от цял свят са признали, че България е един от трите основни енергийни центъра на Земята, заедно с Тибет и границата между Перу и Чили. До момента обаче тази пазарна ниша у нас не е разработена, а интересът е голям", пояснява председателят на сдружението Димитър Дичев. Според него пробни обиколки с три групи от общо 75 български туристи, сред които и хотелиери от Златни пясъци, показали огромния потенциал на продукта.

"Дори убедените атеисти от нашия бранш повярваха, че стават чудеса. Един човек например тръгна, покосен от вирус, но още след посещението на Побити камъни му просветна, а после изкачи стъпалата на Мадара направо като катерица. Наша анкета показа, че 94% от участниците в туровете са успели да се отърсят от стреса и се чувстват презаредени", разказва Дичев.

Продуктът "Енергийно презареждане" е бил промотиран пробно във в. "Чикаго хералд трибюн" и веднага заваляли запитвания от САЩ. Предстои маршрутите да бъдат рекламирани и в други държави.

Източник: Brat-bg.com