Поскъпват цените за услугите за издаване на виза за близки роднини на американски граждани и постоянно пребиваващи в САЩ

Нови цени на таксите за издаване на повечето имиграционни визи за САЩ са били гласувани от Държавния департамент. Промените се очаква да влязат в сила от 12 септември, пише Economic.bg.

Едно от гласуваните повишениея в цените на визите е за близки роднини на американски граждани или на постоянно пребиваващи в САЩ. Те скачат с почти 100 долара, като вместо по 230 долара, те ще плащат по 325 долара.

За сметка на това услугите за издаване на работни визи поевтинеят и вместо досегашните 405 долара, те струват по 345 долара. Намаление има и в цената на консулските услуги при издаването на повечето други имиграционни визи.

Виж още: Как от кръв се правят милиарди

От Държавния департамент уточняват, че стойността на повечето визи остава непроменена. Изключение ще бъдат само визите за чужденци, решили да сключат брак с граждани на САЩ. Те ще плащат занапред 265 вместо 240 долара. Визите за инвеститори, финансиращи американската икономика също ще бъдат намалени – от 270 на 205 долара.

Отказът от гражданство на САЩ също ще поскъпне значително – от 450 на 2350 долара, отбелязват още от Държавния департамент.