Знаете ли че перлите символизират сълзи и загуба, а огледалото поглъща красотата и здравето? Кои са останалите предмети, които са табу - обясняват от Nie-Jenite.bg

Дори да сте материалистично настроен и да не вярвате на никакви поверия и суеверия, има предмети, които е по-добре да не подарявате, съветват от Nie-Jenite.bg. Може и да не вярвате, че те притежават особена енергия, но все пак трябва да знаете, че са натоварени със символика.

Виж още: Някои от най-популярните суеверия, които ни заобикалят

Ножица например - кому бихте подарили подобен предмет? На човек, с когото искате да скъсате отношения, нали? Но ако наистина искате да скъсате с него, едва ли ще му правите подаръци... А какво подаряваме, когато даваме часовник? Започваме да отмервате времето, което имаме с човека, или неговото собствено време, намаляващо неумолимо?

Струва си да се замислим над значението на предметите, преди да ги подадем на някого, било и с добри чувства. Ето част от нещата, които е най-добре да избягваме като подарък:

1. Нож

Ножове, ножици, ками, остриета за разрязване на писма и всякакви други остри и режещи предмети човек е необходимо да си набавя сам. В предметите с остриета се натрупва твърде много отрицателна енергия. Античните остриета са особено опасни, а какво да кажем за съвременен кухненски нож? Кой би искал да го получи като подарък?

Ако получите като подарък нож, трябва "да го купите", макар и за символична сума.

2. Часовник

Този предмет отчита времето. Изглежда, че е нищо особено, но часовниците са склонни да изостават и да спират. За да не се допусне такъв подарък да символизира края на щастливия ви живот, по-добре е да платите за него няколко монети на този, който ви го подарява.

3. Портмоне

Приемайки като подарък празно портмоне, рискувате да изпуснете паричния си късмет. Портмоне никога не се подарява празно! За щастливи цветове минават зеленото и червеното. Този подарък също е добре да откупите, така че да не избяга късметът ви...

4. Носна кърпа

В културите на много народи съществува традиция на погребални церемонии да се даряват носни кърпички. Тази вещ е тясно свързана със сълзи и тъга. Пък и хартиените кърпички са къде по-практични ...

5. Перли

Такъв подарък може да привлече неприятности, загуби и болести. В доста страни по света перлите символизират безутешните сълзи на вдовици и сираци.

6. Огледало

Огледалото е твърде мистериозен предмет, за да си позволяваме така лесно да го подаряваме или получаваме. Гладката огледална повърхност може да погълне красотата, младостта и жизнеността на получателя. Особено нужно е да се пазите от антични огледала, напоени с енергия и памет.

7. Ръкавици

С използване на ръкавици се свързват доста магически ритуали, насочени към манипулиране на личността. Има и идиоми, и символика, свързана с ръкавиците, психоанализата също има мнение по въпроса. Ръкавиците са деликатен подарък, така че внимавайте кому ги предлагате, а също кой се опитва да ви ги нахлузи.

Източник: Nie-Jenite.bg