"Добре изглеждаш" е равнозначено на "Дебела си" в женското съзнание. Виж какво още да избягваш в общуването си с нежния пол. Ето ги комплиментите, които жените мразят.

Всяка дама е била потърпевша поне веднъж в живота си на несполучливи комплименти. Е господа може би и във вашия тунел има светлина, защото според ново проучване не всяка дама обича комплиментите. 

Всъщност само половината от жените наистина обичат да получават комплименти. В същото време голяма част от останалите погрешно тълкуват като обидни съвсем добронамерени коментари, пише в. Telegraph.

Една от репликите, която би било по-добре мъжът да си спести е "Добре изглеждаш". В повечето случай тя ще реши, че той й намеква, че е дебела. 

Погрешни ходове ще бъдат и фрази като "Изглеждаш точно като майка ти", "Не изглеждаш толкова зле, колкото си мислех", "Имаш едри черти", "Днес не изглеждаш толкова уморена".

Мъжете трябва да забравят и думите "закръглена" и "сочна" - 20% от жените са убедени, че когато мъжът използва такава дума има предвид "дебела".

Най-прекият път към усмивката на лицето й би бил просто мъжът да й каже, че е отслабнала. Около 43 на сто от 2000 дами, участвали в проучването, са заявили, че това е най-хубавият комплимент, който могат да получат. Четири от десет пък ще се почувстват добре, ако им кажат, че имат божествена усмивка.

Малък е рискът за грешка и ако мъжът каже колко добре ухае жената, колко хубава/гъста/гладка/блестяща е косата ѝ и, разбира се, какви красиви очи има.