Актьори са лицата на забавната игра "Това е цената", Антон Хекимян замества Лора Крумова през уикенда, а предаването на Ани Салич се отлага за напролет

Ники Станоев и Веселин Калановски, които напоследък изпълняваха поддържащи роли в сериала "Домашен арест",  вече рекламират новото си предаване по Би Ти Ви. "Това е цената" тръгва с близо месец по-късно от обявеното - на 20 октомври, всяка неделя от 21 ч.

Играта, по формат на FremantleMedia, датира още от 1956 г. и се състои от два основни кръга: "Една оферта" и "Игри на цени", където участниците трябва да познаят цената на конкретен продукт, но без да я надвишават. Следва полуфиналът, озаглавен "Голямото колело", а за финал кандидат-победителят има шанс да спечели всичко от "Голямата витрина", ако назове общата цена на наградите вътре. 

Единственото условие за участие е да присъствате в залата, защото състезателите се избират измежду публиката. 

През септември по Би Ти Ви трябваше да тръгне още един вносен формат, но преди дни бе съобщено, че "Вокс попули" ще започне напролет след изчистване на детайлите по производствения му цикъл. 

Високите професионални критерии и изискванията на продуцентите, както и времеемкият характер на уникалния формат, не позволяват скорошния му старт, уточняват от телевизията и допълват, че дотогава Ани Салич продължава да води емисията новини в 17 ч. и да работи за рубриката "bTV Репортерите".

Виж още: Новите тв водещи този сезон

Междувременно Антон Хекимян, който понастоящем води приключенското риалити "Африка: звездите сигурно са полудели" заедно с Яна Грудева, остава в тази роля и след завръщането си от Черния континент.

Репортерът от "Тази сутрин", който е в екипа на телевизията от 2004 г., е определен да замества Лора Крумова в двете й актуални предавания през уикенда - "Тази събота" и "Тази неделя", след като титулярната водеща роди първородния си син Явор на 20 септември.

Междувременно от този понеделник в делничните дни се завърна друго популярно тв лице от ефира на Би Ти Ви - Миглена Ангелова.

Преди време тя водеше сутрешното токшоу "Искрено и лично", но тази година, след известно отсъствие от екрана, се завърна по Тв7 - първо в "Съдът влиза" през уикенда. Сега възражда и емблематичното си предаване, само че в следобеден час, от 16 до 17 - и отново в червено.

В две издания седмично - вторник и четвъртък - Ангелова ще кани в студиото, освен основния герой на темата си, още шестима събеседници: хора с подобна история, експерти, представители на различни институции и т.н.

В понеделник, сряда и петък "Искрено & лично" ще продължи да разработва темите за себепознаването от другата й рубрика в "Терминал 7" - "Открий себе си", заедно с още четирима специалисти в студиото.

Друго ново лице дебютира в края на септември по БНТ1 и БНТ Свят. Боян Бенев, но е познат в средите на младите и успели българи зад граница, стана трети водещ на "н3Dеля х3", заедно с Андрей Захариев и Мария Силвестър, на мястото на Александър Сано.

Интересите му са еклектични - бизнес, мениджмънт, маркетинг, образование, музикален мениджмънт, а намеренията му: да представя една друга България - на активните, мислещи и дейни хора.

Привличането му в екипа съвпада с новата, по-динамична структура в неделния развлекателен блок на БНТ (12,30-15,30 ч.), където вече ще се редуват различни теми, гости, видеоматериали и рубрики.