Graffiti Café на бул. "Княз Борис Първи" 65 спечели в категорията Best Bar на престижния международен конкурс Restaurant & Bar Design Awards

Навремето на този адрес, съвсем близо до Морската градина, се намираше една от най-известните варненски изложбени галерии. Сега тя е изнесена на горния етаж под името "Галерия Графит", а край тротоара се намира кафене с уникален интериор, който се слива с екстериора.

Преди седмица заведението, проектирано от Светослав Тодоров (студио Mode), спечели във Великобритания годишната награда за дизайн на барове не само в Европа, но и за целия свят.

Конкурсът в Лондон е единственият по рода си в света, посветен на дизайна в сферата на обслужването. Отличията бяха връчени на церемония в Кралския институт на британските архитекти (RIBA) на 6 септември.

В надпреварата за тази година са участвали повече от 620 дизайнерски проекта за барове и ресторанта от над 60 държави.

Graffiti Café всъщност е част от хотел-галерия "Графит", който се издига върху основите на Центъра за съвременно изкуство.

Описват го като бутиков хотел без аналог, концептуален пачуърк от идеите на четирима български архитекти и дизайнери, създали всеки от етажите.

В края на 2011-а той спечели националния конкурс "Сграда на годината" в категорията "Хотели" - "заради новаторското съчетаване на културно и търговско предназначение и съвременна архитектура, които гарантират, че престоят на гостите на града ще се превърне в запомнящо се преживяване".

Междувременно от днес до 7 октомври в галерия "Графит" е подредена ежегодната групова изложба на варненските художници "Арт щорм", посветена на Св. Лука.