Великолепни места, които ти пожелаваме някой ден да посетиш

Предлагаме ти класацията на National Geographic за най-прелестните плажове в света.

Сейшелите

Бледорозовите песъчинки на един от най-сниманите плажове в света - Анс Сурс д‘Аржан, се разпростират по остров Ла Диг, един от 115-те, съставляващи архипелага в Индийския океан. Пясъкът блещука на фона на извисяващите се гранитни скали, износени от времето. Тюркоазената вода е относително плитка, а рифът предпазва от океанските вълни.

Малдивите

Независимо дали мечтаното ти пътуване включва няколко дни глезотийки в четиризвезден комплекс или плуване сред тропическите риби на 24 метра под водата, Малдивите е от островите, където и едното, и другото могат да се превърнат в реалност. Мекият въздух, обвиващ архипелага, се разтапя в красива, обрамчена от палмите мараня.

Снимка: Beefyhorse/Flickr

Бора Бора

Това е един от прекрасните острови, които съставят Френска Полинезия в южната част на Тихия океан. Тучното парче земя с дължина едва 29 километра е разположено в защитена лагуна, по чиито краища се простират плажове с бял пясък, най-добрият от които е при Матира Пойнт. Бора Бора често е наричан „романтичният остров“. Това прозвище е лесно за възприемане като се вземат предвид изолираните плажове, интимните хотелчета и спокойната обстановка.

Хемптънс, щата Ню Йорк

Групата селца Хемптънс имат едни от най-красивите плажове на Лонг Айланд и са много модерни сред по-заможните посетители. Добре запазената брегова ивица започва около Саутхемптън  и продължава на изток до края на острова при Монток.

Плажът Ланикай, Хаваите

Половин миля искрящ пясък, полюшващите се над белия плаж палми, буйните тропически растения и постоянното слънце правят Ланикай един от най-живописните хавайски плажове. Брегът е защитен от близкия коралов риф, който поддържа прибоя относително спокоен. Водата е винаги наситено зелена, сякаш излязла от пощенска картичка.

Снимка: sublime777/Flickr

Остров Нантъкет, щата Масачузетс

Най-известните плажове на острова в Северния Атлантик са Сърфисткият и Детският. Водата там е относително спокойна, а пясъкът предлага отлични условия за слънчеви бани или строене на замъци. Плажът на Мадакет е известен със силния прибой и незабравимите залези. Куиднет пък предлага прекрасна гледка към фара „Санкати Хед“.

Остров Фрейзър, Австралия

Разположен на слънчевото крайбрежие на Куинсленд, на 259 километра североизточно от Бризбейн, остров Фрейзър е най-големият пясъчен остров в света, дом на великолепен плаж. Включеното в Списъка на ЮНЕСКО място е мечта за еколозите с 1664 кв.км непокътнати природни прелести. От пясъка никнат дъждовни гори с 1000-годишни дървета. Местата за настаняване приемат голям брой туристи, от любители-еколози до разглезени фенове на хотелските комплекси.

Сейнт Бартс, Карибско море, Снимка: John P Atl/Flickr

Сейнт Бартс

Един от многото острови в Карибско море изпъква със съчетанието на френски шик и островно спокойствие. Това място е популярно сред богатите пътешественици с красивите изолирани плажове, добрата френска кухня и изтънчените хотели. Дългият 13 километра остров е осеян с 20 плажа и малки заливчета, а кристалната вода и белият пясък са идеални за плувците и търсачите на естествен тен.

Лангкауи, Малайзия

Лангкауи се превежда като „земя на единственото желание“, разбираема концепция, която по някакъв начин опровергава ранната история на острова, известен някога като убежище на пирати. Оттогава Лангкауи се е превърнал в модерна дестинация за пътешествениците, търсещи бягство от цивилизацията. Ако желаеш ваканцията ти да е на усамотен плаж с бял пясък, чиста вода и полъх на зелена гора, Лангкауи е подходящото място за теб.

Заливът Кауна‘оа, Хавай
Разположен на Кохалското крайбрежие на Големия остров, Кауна‘оа е най- истинското хавайско място. Дългият само 400 м полукръгъл плаж има изобилие от бял пясък, палмови дръвчета и спокойна, чиста синя вода. В допълнение към плуването и слънчевите бани, любителите на плажните забавления могат да се гмуркат или да карат бъги. Ако имаш щастието да го посетиш през нощта, настани се на пясъка и огледай водата за някой плуващ скат.