Кадърът, с който президентът на САЩ Барак Обама (наричан за по-кратко POTUS - от President Of The United States) оповести: "Още четири години!", постави рекорд и в "Туитър"

Когато разполагаш с близо 33 милиона фенове във "Фейсбук", не е никак трудно да натрупаш близо 4 млн. "Like"-а и над половин милион споделяния на свой постинг. И това - само на профила за предизборната кампания, без да се брои страницата на Белия дом.

Според Би Би Си фотосът, на който Барак Обама прегръща съпругата си Мишел, е най-харесваният в историята на социалната мрежа, а освен това е поставил рекорд и в "Туитър", където същият кадър, пуснат към 6,15 ч. българско време на 7 ноември, е

споделен над 777 хиляди пъти

С това американският държавен глава е подобрил рекорда на Джъстин Бийбър, поставен по тъжен повод - в памет на негова невръстна почитателка, шестгодишната Авалана Рут, известна още като "г-жа Бийбър", починала от рак, припомня Ен Би Си. Самият Бийбър сега също бе сред многобройните знаменитости, които изразиха в "Туитър" възторга си от изборните резултати. 

Виж още: Защо музикантите подкрепят Обама

В победната си реч, предавана пряко от Чикаго, Обама не пропусна да напомни, че в страната на неограничените възможности всеки може да успее - независимо от пол, възраст, сексуална ориентация, етнически произход.

За загубата на републиканеца Мит Ромни в кандидатпрезидентската надпревара голям дял имат жените, младите хора, афроамериканците и особено испаноезичното малцинство, което вече съставлява 10% от гласоподавателите (при едва 2% през 1992-ра).

За преизбирането на Обама бяха необходими 270 гласа от електоралната колегия, а той събра над 300. Въпреки прогнозите за равенство, разликата между него и опонента му е около 1 млн. бюлетини. Би Би Си допълва, че рано сутринта, когато излязоха първите резултати от вота, в "Туитър"

ежеминутно са били пускани 327 452 постинга по тази тема

Освен Бийонсе, която публикува своя снимка от изборния ден, в социалните мрежи се включи и първата дама Мишел Обама. Във "Фейсбук" черно-белият фотос от младежките им години бе придружен с текст: "Тя гласува за него по същата причина, заради която се омъжи за него - характера му".