Някои дребни навици ни се струват несъществени, но именно те често стават причина за края на една връзка

Предлагаме ви пет "вредни" съвета от Катлийн Кармен - авторката на хитовата статия "5 начина лесно да изгубите мъжа си и да съсипете брака си". 

Много двойки отлагат сватбата с години, а съсипват брака си за броени секунди. За да запазите щастието в съвместния живот, и двамата партньори трябва да работите над връзката си и най-вече над себе си, информира Woman.bg

Ето какво трябва да избягвате според Катлийн Кармен: 

1. Да не съобразявате разходите с приходите си 

Съпругата може да демонстрира своята признателност към мъжа, като изразходва пестеливо семейните пари и се старае да използва максимално ефективно наличните ресурси.

Постоянните оплаквания, че парите не стигат, и трупането на дългове и кредити не са най-добрият начин да изразите благодарността си към съпруга, който се опитва да издържа семейството.

 2. Да се оплаквате постоянно 

На всеки му се случва да е в лошо настроение, независимо от възрастта и пола му. Но на някои мъже им се налага още с прибирането си да започнат да изслушват безкрайни оплаквания за какво ли не - от несполучлива прическа и повредена термокана, до неприятни колеги или шумни съседи. 

Постоянните негативни емоции потискат човека, върху когото се изливат, а мъжът възприема постоянните оплаквания от живота като намек за собствената му неспособност да помогне на любимата си и да я направи щастлива. 

3. Да не обръщате внимание на мъжа си 

Когато децата, родителите, кариерата и приятелите се оказват на първо място сред приоритетите на жената вместо мъжа й, последният може да реши, че не е особено важен за нея. 

Поставяйте съпруга си на първо място. Това може да ви се стори погрешно и неефективно, но ще се изненадате колко по-щастлив ще стане той, както и бракът ви като цяло. 

4. Да използвате секс за психологическа манипулация 

Мъжът има нужда от физическа близост и привързаност, сексът помага на двамата да задоволят тази нужда. Сексът е начин да споделите един с друг чувствата си и интимните си желания, но не и начин да контролирате или коригирате поведението на съпруга си. 

5. Да говорите на различни езици 

Жените обичат да говорят с намеци, а мъжете често не разбират тези намеци. Не си губете времето и не се опитвайте да поискате нещо от съпруга си със скрити и шифровани послания, които той не възприема. 

Бъдете открити и говорете с него директно за желанията и мислите си. Безсмислено е да отговаряте "Нищо", когато той ви пита "Какво има?". Той няма да може да прочете мислите ви, но най-вероятно ще разбере буквално думите.