НСО публикува обществена поръчка за наемане на 40 леки коли и 40 буса за нуждите на председателството на Съвета на ЕС

Националната служба за охрана публикува обществена поръчка за наем на автомобили и микробуси за нуждите на председателството на Съвета на ЕС, което България ще поеме на 1 януари 2018 г. За шестте месеца на председателството ще бъдат наети 40 нови автомобила и 40 нови микробуса, като изискването е те да бъдат произведени през 2017 г. и неупотребявани.

Прогнозната стойност на поръчката е 1 104 000 лева без ДДС, или 1 324 800 с ДДС. Най-голяма тежест при определянето на фирмата победител и ще има предложената цена. Тя ще формира 60% от крайната оценка, а по 20 на сто ще дадат мощността на двигателя и разходът на гориво.

Изискването към фирмата, която ще осигури превозните средства, е да разполага със собствени или наети сервизни бази, като трябва да осъществява за своя сметка техническото обслужване. За сметка на спечелилия поръчката ще бъдат и застраховките на колите и/или микробусите - "Гражданска отговорност" и "Автокаско".

За наема на 40-те леки коли НСО предвижда 600 хил. лева. Изискването е автомобилите да са от една марка и модел, седан или лифтбек, черен металик, с не по-малко от 4 врати. Двигателят да е с максимална мощност над 132 kW/180 к. с. и автоматична предавателна кутия с не по-малко от 6 степени.

Според техническата спецификация разходът на гориво следва да е под 7 литра за 100 км, а автомобилите да имат стандарт за емисия на изгорелите газове EU 6 или по-висок.

За наема на 40-те микробуси са предвидени 504 хил. лева. Заданието е за неупотребявани микробуси, произведени през 2017 г., с 4 врати и минимум 7+1 места, дизелов двигател с максимална мощност над 107 kW/145 к.с. и разход на гориво по-малък от 7 литра на 10 км пробег в смесен цикъл. Изисква се и наличие на стандарт за емисия на изгорелите газове не по-малък от EU 6.

Източник: "Дневник"